MAX kártya

HOGYAN HOZD KI BELŐLE A LEGTÖBBET?

FELTÉTELEK

2020. július 01. 18:36 - MaxKata

Lássuk a feltételeket...

erste-max-par.jpgUgye egyik bank sem jótékonysági intézmény, ezért ideális esetben csak olyan emberekkel fog üzleti kapcsolatot létesíteni, akikkel biztosítottnak látja a hosszú távú együttműködést, magyarul: kevés kockázatot szeretne vállalni, mert szeretné viszontlátni a pénzét. Szerintem ezzel mi is így vagyunk; nem véletlenül csökken évről évre azon emberek száma, akiknek még hajlandóak vagyunk kölcsönadni...

Mindaddig, amíg betartjuk a feltételeit, a bank a barátunk lesz - de ha nem, akkor bekeményít. Mi is így tennénk a helyében.

Ennek megfelelően a bank nagyon sok tényezőt megvizsgál, mielőtt pl. egy hitelt vagy kölcsönt megítél. Miért?

a) lehet, hogy 300.000-et keresünk havonta, de ha 220.000 Ft elmegy mindenféle törlesztésre, akkor már csak 80.000 Ft marad minden másra... Erre hová adjon még további kölcsönt?

b) viszont lehet, hogy van egy házastársunk, aki szintén 300.000 Ft-ot keres. Ketten együtt már 600.000-t hozunk haza havonta. Ha abból kell 220.000-et kifizetni, akkor még mindig marad 380.000 Ft a családi kasszában, ami elég lesz még pár dologra.

Szóval minden helyzet más, rengeteg tényezőt figyelembe kell venni, és a bank inkább szigorú, mintsem engedékeny a feltételeket illetően.

Tudjuk, hogy a hitelkártya nem való mindenkinek. Helyes használatához szükség van egy bizonyos szintű pénzügyi intelligenciára.

A MAX kártyát alapvetően a kiemelt ügyfeleknek találták ki. Ők már bizonyítottak. De ki mondta, hogy mi ne lehetnénk azok? Ha meg tudjuk győzni a bankot, hogy eddigi pénzügyi múltunk alapján rászolgáltunk, akkor jó esélyünk van rá, hogy megítéli részünkre is a MAX kártyát.

Mi az, amiből nem enged a bank, tehát mi mindennek kell teljesülnie első körben:

1) nem lehetünk rajta a KHR listán negatív adósként

Ha nem tudod, mi az a KHR/BAR lista, akkor valószínűleg nem vagy rajta.

erste-max-khr.JPG"A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR), korábbi közismert nevén „BAR lista” a hazai pénzügyi szolgáltatást nyújtó intézmények közösen fenntartott hitelinformációs adatbázisa. A KHR minden hitelszerződést, fizetési késedelmet, mulasztást, csalást, visszaélést nyilván tart. Célja a hiteligénylők hitelképesség-megállapításának elősegítése és a túlzott mértékű eladósodás megakadályozása."

Akkor fogunk felkerülni erre a listára, ha van olyan le nem zárt hitelünk, melynek törlesztése nem volt problémamentes, vagyis a mindenkori minimálbér összegét meghaladó tartozással rendelkezünk több mint 90 napon keresztül. Ha ezt rendezzük, akkor is még legalábbb 1 évig rajta maradunk (de ez lehet több is, a részletekbe most ne menjünk bele).

Innentől bemásolom a hivatalos feltételeket:

2) az igényléskor 18. életévét betöltött*

3) magyarországi állandó lakóhellyel és az előírt azonosító okiratokkal rendelkező EU és Svájc, Norvégia, Izland, Liechtenstein, Izrael tagbeli állampolgár természetes személy, aki

4) Magyarország területén bejegyzett és nyilvántartott cég alkalmazásában jelenlegi munkahelyén

5) legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik, és már nincs próbaidőn, valamint

6) munkaviszonyból vagy nyugdíjból származó, legalább havi nettó 100.000 Ft igazolt, rendszeres jövedelemmel rendelkezik, illetve

erste-max-mobil.JPG7) telefonnal rendelkezik (az igénylő nevére vagy a bejelentett állandó/tartózkodási lakcímére szóló vezetékes telefon vagy – előfizetéses, kártyás vagy munkaadó által biztosított – mobiltelefon), továbbá

8) megfelel a banki hitelbírálaton, és

9) rendelkezik az előírt dokumentumokkal 

*A 18. életévét betöltött, de a 23. életévet még el nem érő személyek abban az esetben igényelhetnek hitelkártyát, ha az Erste Banknál vezetett lakossági bankszámlájukra az igénylést megelőző hónapban munkabér-jóváírás érkezett.

Az igénybe vehető hitelkeret összege: minimum 150.000 Ft, maximum 3.500.000 Ft.

Hitelkártya-igénylését a bank minden esetben elbírálja, így Ön pozitív hitelbírálatot követően válhat jogosulttá az Erste Max Hitelkártyára.

 

Nos, akkor jöjjenek a kiegészítések és magyarázatok a tapasztalataim alapján:

2) inkább 23 év fölötti legyél

erste-max-lakcimkartya.JPG3) legyen magyarországi lakcímkártyád ÉS személyid. Ha ez utóbbi nincs, akkor érvényes útleveled vagy jogosítványod. Ugye ez a fényképes azonosítás miatt kell.

4) Magyarországon fizesd az adódat

5) legalább 3 hónapja legyél ugyanannál a cégnél, és már ne legyél próbaidőn, ne állj felmondás alatt, ne legyél munkanélkülintáppénzen, GYES-en vagy bármi ilyesmin, és lehetőleg ne határozott idejű szerződésed legyen (mert mi van, ha az 4 hónap múlva lejár - munkanélküli leszel?)

6) lehetsz alkalmazott vagy nyugdíjas is, a fenti feltételek szerint legalább nettó 100.000 Ft igazolt bevétellel - szerintem minél több, annál jobb. Manapság olyan nettó 150.000 Ft nem számít túl soknak, remélhetőleg Te is kapsz legalább ennyit. Ha 200.000 Ft fölött keresel, az még jobb.

És mi a helyzet a vállalkozókkal? DON'T PANIC! A felsorolás végén kitérek rájuk is.

7) legyen mobilod, mert minden hónap 10-én ide fognak érkezni az SMS-értesítések a befizetendő összegekről

erste-max-dontes1.jpg8) hát erre nincs túl sok ráhatásod: az összes beadott papírt elbírálják valakik valahol, soha nem találkozol velük, és senki nem tudja őket befolyásolni. Szóval egy objektív szűrésen mész majd keresztül, a személyes sármod nem fog semennyit sem nyomni a latban, csak és kizárólag a beadott dokumentumok fognak számítani. Meggyőzőnek kell lenniük!

9) dokumentumok. Ezt bontsuk le csoportokra:

a) ALKALMAZOTTAK: biztos, hogy szükség lesz 3 havi bankszámlakivonatra attól a banktól, ahová a fizetésed érkezik. Ez nem egy szűrt lekérdezés a netbankban, melyen a tranzakciók látszanak, hanem a bank által készített, hivatalos havi zárások kellenek. Ha postán küldik, akkor az tökéletes. Ha online, akkor majd ki kell nyomtatni az utolsó három hónapot. Ha odáig jutunk, elmondom, hogy pontosan melyik hónapokról van szó. Fontos, hogy a megjegyzés rovatban kell, hogy legyen valamilyen utalás arra, hogy ez MUNKABÉR. Nevezhetik illetménynek, havi bérnek, bárminek, csak egyértelmű legyen, hogy ezt a munkádért kapod minden hónapban.

b) NYUGDÍJASOK: kelleni fog a zöld papír, tehát egy egy évnél nem régebbi NYUFIG év eleji értesítőlevél. Ha még csak friss nyugdíjas vagy, akkor a NYUFIG határozatra lesz szükség.

c) VÁLLALKOZÓK: 45 napnál nem régebbi, az előző, teljes lezárt évre vonatkozó NAV jövedelemigazolás, valamint a 0-s igazolás. Mindkettőt le tudja kérni a könyvelő, általában 1-2 nap alatt megjön. Ügyfélkapun keresztül intézhető.

erste-max-megerkezett.JPGNos, bár elsőre soknak tűnhet, valójában nem az. Egy átlagember számára többnyire könnyen teljesíthetőek ezek a feltételek.

Ha úgy látod, hogy esetleg Te most épp nem vagy jogosult, mert mondjuk fizetés nélküli szabira küldtek, ne adj isten megszűnt a munkahelyed, vagy épp most helyezkedtél csak el, akkor várunk egy kicsit. Ha már van egy fix helyed, letelt a próbaidőd, és legalább 3 hónapja dolgozol ugyanott, akkor már meg lehet próbálni az igénylést.

Addig is lehet, hogy a párodnak vagy valakinek a családodban már meg lehetne igényelni, főleg, ha úgyis közös kasszán vagytok. Vagy ha eszedbe jut valaki az ismeretségi körödben, akinek szerinted hasznos lenne ez a kártya, szólj neki. Nincs garancia arra, hogy meddig lesz még elérhető, pláne ilyen feltételekkel, szóval érdemes mielőbb cselekedni. 

Keress nyugodtan! 

 


Ez egy szubjektív blog saját élményekkel, saját tapasztalatokkal, tanácsokkal, ötletekkel, javaslatokkal és értelmezésekkel, vagyis nem a bank hivatalos álláspontját tükrözi. A Max kártyáról minden hivatalos infót megtalálsz itt: 

https://www.erstebank.hu/hu/ebh-nyito/mindennapi-penzugyek/hitelkartyak/erste-max-hitelkartya

 

Itt van a hivatalos, 16 oldalas, komplett tájékoztató a MAX kártyával és annak működésével kapcsolatban:

https://www.erstebank.hu/content/dam/hu/ebh/www_erstebank_hu/Maganszemelyek/midennapipenzugyek/hitelkartyak/erste-max/Erste_Max_Reszveteli_feltetelek.pdf

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maxkartya.blog.hu/api/trackback/id/tr4415977468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása