MAX kártya

HOGYAN HOZD KI BELŐLE A LEGTÖBBET?

GYIK

2020. július 01. 20:15 - MaxKata

Mi is pontosan ez a MAX kártya?

erste-max-tizesek_1.JPGEgy olyan hitelkártya, melynek nem a hitel-, hanem a VISSZATÉRÍTÉS részén van a hangsúly.
Az első évben akár közel 100.000 Ft-ot is kihozhatunk belőle a SAJÁT KÖLTÉSEINK után, és ehhez még a vásárlási szokásainkon sem kell változtatni. Erről bővebben ITT olvashatsz. Most 5.000 Ft csatlakozási bónusszal és egy egész világra kiterjedő ingyenes utasbiztosítással!

 

Mik azok az Erste Forintok és hogyan lehet őket gyűjteni?

erste-max-4szk.jpgMinden vásárlásunk után 1 vagy 4% jóváírást kapunk. Ezeket hívjuk Erste Forintoknak, melyek a netbankunkban gyűlnek. Egy számlázási ciklusban (1 hónap) maximum 200.000 Ft költésig maximum 4% visszatérítéssel maximum 8.000 Ft gyűjthető. Ez éves szinten maximum 96.000 Ft-ot jelent. A pontos folyamatról az ISMÉTLÉSKÉPPEN résznél olvashatsz.

 

Melyek tartoznak a 4%-os helyek közé?

A bank nincs konkrét cégekkel leszerződve, csak 8 általános kategóriát határozott meg, melyből kedvünk szerint kiválaszthatunk 3-at. Ezekhez számtalan elárusító hely, bolt vagy üzlet tartozik. Ha pl. építkezés vagy lakásfelújítás előtt állunk, javasolt az OTTHON és a BARKÁCS-KERT kategóriák kiválasztása, mert akkor az összes* olyan áruházban 4% visszatérítést fogunk kapni, melynek a főtevékenysége lakberendezési áruház, bútorbolt, lakástextil illetve barkácsáruház, kertészet. 

erste-max-hajo.JPG*Minden hely, ahol lehet kártyával fizetni, rendelkezik egy MCC azonosítóval, mely a kártyás fizetés során továbbítódik a bank felé. A bank ez alapján értesül arról, hogy melyik kategóriában történt a vásárlás. A bank semmilyen felelősséget nem vállal azért, ha az adott hely nem a kategóriájának megfelelő MCC kódot adta meg a POS terminál beállításakor. Az MCC kódról ITT olvashatsz bővebben, a bejegyzés végefelé, a táblázat fölött.

A kategóriákat 180 naponként ingyenesen megváltoztathatjuk.

 

Mi ez a 8 kategória?

erste-max-kartyas-fizetes.JPGBenzinkút
Divat
Otthon
Barkács-Kert
Elektronikai áruházak
Utazás
Szépségápolás-Egészség
Szórakozás

Az élelmiszer nincs a kategóriák között, de minden ilyen vásárlásra is járhat 1% visszatérítés. 
Az ÜZLETEK és a TRÜKKÖK részben részletesen írok róluk, illetve kivesézem a kategóriákban rejlő lehetőségeket.

 

Lehet rezsit is fizetni a kártyával?

Természetesen igen, de minden ilyen befizetésért csak maximum 1% jár vissza. 
ITT bővebben is olvashatsz a vásárlás utáni %-okról.

 

Mennyibe kerül a kártya fenntartása, mik a költségek?

erste-max-590.jpgA havi zárlati díj csupán 590 Ft, de javasolt mellé egy SMS-szolgáltatás is (nem kötelező), melynek a díja 530 Ft havonta. Tehát vagy 590, vagy 1120 Ft a havi fenntartási költség.

Mobilbankárnál történő igénylés esetén a kártya kibocsátási díját elengedik, tehát 0 Ft, illetve az éves kártyadíjat is csak az első év lejárta után kell kifizetni, tehát az első évben az is 0 Ft.

Második évtől a kártya éves díja 6.490 Ft, mely a visszatérítésekből könnyedén kitermelhető.

Jelenleg ad a bank 5.000 Ft csatlakozási bónuszt is, mely a kártya aktiválását követően szabadon elkölthető. Az aktiválás ingyenes!

Részletesebben a költségekről és a kihozható "nyereségről" a TRÜKKÖK részben tudsz olvasni.

 

Hogyan lehet nekem is ilyen kártyám?

Csak egy igénylőlapot kell kitölteni, melyben szívesen segítek. Az elbírálást a bank végzi.
Ha az igénylés mobilbankáron keresztül történik, akkor az 5.000 Ft-os csatlakozási bónusz mellett még a 6.490 Ft-os kártyakibocsátási díjat is elengedi a bank, azaz nem kell érte fizetni.

Igénylés előtt érdemes átolvasni a FELTÉTELEKET, nehogy feleslegesen töltsük ki a papírokat.

 

Miért jó, ha mobilbankáron keresztül igénylem meg a kártyát?

erste-max-bwoman.JPGMert kényelmes. Nem kell sorban állni a bankban, ahol az ügyintézőre többen is várnak, ezért esetleg nem lenne elég ideje ránk. Nem kell egy fél nap szabadságot kivenni csak azért, hogy bemenjünk a bankba ügyet intézni, mert a bankok többsége a munkaidőnk után már zárva van... 

Egy mobilbankár akkor és oda megy, ahová kérjük: a lakásunkra, a munkahelyünkre vagy akár egy semleges helyre, pl. kávézó. Egy mobilbankár nem siet, lesz bőven ideje arra, hogy az összes felmerülő kérdésünket megválaszolja. Egy mobilbankárhoz akkor is fordulhatunk, ha más ügyben van szükségünk segítségre, pl. kölcsönt szeretnénk felvenni, nyugdíjelőtakarékosságban vagy lakáskasszában gondolkodunk, esetleg egy 0 Ft-os bankszámlát keresünk. Egy mobilbankár a bizalmasunk lesz, a személyes tanácsadónk, akihez pénzügyi kérdésekben mindig bizalommal fordulhatunk. Egy bankfiókban ülő alkalmazottnak erre nincs kapacitása.

Arról nem is beszélve, hogy sokszor extra előnyökkel is jár, ha igénybe vesszük ezt a kényelmi szolgáltatást, pl. a MAX kártya esetében megspóroljuk a 6.490 Ft kártyakibocsátási díjat ;)

 

0 Ft-os számlát szeretnék nyitni, mik a lehetőségek és a pontos díjak?

erste-max-eur-usd.JPGTermészetesen lehetőség van erre is, amennyiben egy összegben legalább 150.000 Ft érkezik a számlánkra minden hónapban. Ebben az esetben az átutalásoknak sem lesz banki költségük, csak az állam által előírt tranzakciós illetéket kell majd fizetni.

Ingyenesen lehet hozzá igényelni EUR, USD, CAD, GBP és CHF számlát. A további részleteket szívesen elmondom szóban.

A MAX kártyával együtt is igényelhető!

 

Vannak még kérdéseim, hová fordulhatok?

Szívesen várom megkeresésedet az elérhetőségeim bármelyikén. Nyugodtan írj SMS-t, vagy küldj egy Viber üzenetet, és mihelyt tudok, válaszolok!

 

 

Ez egy szubjektív blog saját élményekkel, saját tapasztalatokkal, tanácsokkal, ötletekkel, javaslatokkal és értelmezésekkel, vagyis nem a bank hivatalos álláspontját tükrözi. A Max kártyáról minden hivatalos infót megtalálsz itt: 

https://www.erstebank.hu/hu/ebh-nyito/mindennapi-penzugyek/hitelkartyak/erste-max-hitelkartya

 

Itt van a hivatalos, 16 oldalas, komplett tájékoztató a MAX kártyával és annak működésével kapcsolatban:

https://www.erstebank.hu/content/dam/hu/ebh/www_erstebank_hu/Maganszemelyek/midennapipenzugyek/hitelkartyak/erste-max/Erste_Max_Reszveteli_feltetelek.pdf

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maxkartya.blog.hu/api/trackback/id/tr9215977724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása