MAX kártya

HOGYAN HOZD KI BELŐLE A LEGTÖBBET?

MAX kártya előnyök - 2. rész

2020. július 01. 15:22 - MaxKata

Az előző részből maradt még 3 pont, nézzük meg őket részletesebben:

erste-max-tizesek_1.JPG8) akár közel 100.000 Ft értékű visszatérítés a saját költéseink után (akár 14 Ft-tal olcsóbb benzin bármelyik kúton...)

Ez a legizgalmasabb rész az egészben, valójában az egész MAX kártya erre lett kitalálva, tehát én is azt javaslom, hogy leginkább erre használjuk :)

Nnnnnnna, akkor kezdjük az elején... Tisztázzuk, mit is jelent ez az "akár közel 100.000 Ft visszatérítés".

Az egyik legfontosabb szó az "akár" - ez azt jelenti, hogy nem garantált, hanem lehetséges. Hogy elérhető. Ez nem azt jelenti, hogy el is fogjuk érni, de elméletileg benne van a pakliban. Ez az ideális eset. Mi ezt vegyük úgy, hogy vágyálom. Nem valószínű, hogy el fogjuk érni, de ez nem is baj. Ha 60-70.000 Ft nyereséggel zárjuk az évet, szerintem az is tök jó, mert ez valójában talált pénz, annak pedig mindenki örül :)

erste-max-20000.JPG"közel 100.000 Ft" - ez pontosan 96.000 Ft, ami szépen fel lett kerekítve. Érthető, hiszen könnyebben megjegyezhető, és jobban is hangzik.

Tehát még egyszer fektessük le az alapokat: elméletben a visszatérítésekből összehozható éves szinten 96.000 Ft, és természetesen mi erre is fogunk törekedni, a valóságban azonban ne legyenek illúzióink, és elégedjünk meg az éves 60-70.000 Ft-tal is. Vagy 30.000 Ft-tal. Vagy bármennyivel - mert ha a költségek levonása után még mindig pluszban vagyunk, az csak jó, hiszen nem kellett érte nagyon megerőltetni magunkat.

Hogyan jöhetne össze ez az éves 96.000 Ft? Úgy, hogy minden hónapban elköltünk a kártyánkkal 200.000 Ft-ot olyan helyen, ahol a bank 4% visszatérítést ad. Így egy hónapban összejöhetne 8.000 Ft, egy év (12 hónap) alatt 12 x 8.000 Ft = 96.000 Ft. Egyszerű matematika.

- Miért épp 200.000 Ft? Azért, mert a bank itt húzta meg a határt. Ez a maximum költési összeg, ami után még visszatérítést ad. Ha kevesebbet költünk, pl. 120.000-et, akkor ideális esetben, 4%-kal számolva 4.800 Ft-ot fognak nekünk Erste Forintok formájában jóváírni. Ezt egyébként a netbankunkban tudjuk nyomon követni. Ha 240.000 Ft-ot költünk az adott időszakban, akkor is csak 200.000 Ft után fogunk jóváírást kapni, tehát marad a maximum 8.000 Ft-os havi összeg.

erste-max-4szalek.JPG- Miért épp 4%? Jó kérdés. Valószínűleg azért, mert így piacvezető tud lenni a visszatérítések terén. Semelyik másik bank nem kínál ennyit, legalábbis mindenki számára elérhető formában nem, főleg úgy nem, hogy a már kialakult költési szokásainkon semmit nem kell változtatnunk. És az ugye köztudott, hogy a MasterCard nem keveset sápol le az értékesítő helyektől pusztán csak azért, hogy a vevőik fizethessenek náluk kártyával...

Még így is megéri a banknak, mert valamennyit mindig nyer rajta, hisz nem csak 4%-os költésekre használjuk, hanem 1%-osokra is, és sok kicsi sokra megy. (arról nem beszélve, hogy ha olyanok kezdenek el hitelkártyát használni, akiknek nincs elég pénzügyi intelligenciájuk, és nem fizetik vissza időben a tartozásukat, akkor azokon nagyon sokat nyer a bank. Egy banknak rövid távon igazából az ilyen buta ügyfelek az ideálisak, mert azok mindent elrontanak, amit csak lehet, ezért a bank rájuk tudja verni a kamatokat, a késedelmi díjakat stb. Hosszú távon viszont jövünk mi, akik gondolkodunk is, mielőtt cselekszünk, viszont ezzel hosszú távon is a bank ügyfeleivé válhatunk...)

Szóval ezzel a 4%-kal tényleg olyan piaci előnyre tesz szert, hogy csak na, mert aki megérti a működését, biztos, hogy megigényli a kártyát. Szóval nem érdemes tovább keresgélni, bele kell vágni mielőbb, amíg még van, mert az éves 60-70.000 Ft teljesen reálisan kinyerhető belőle egy átlagember számára is. Hogyan?

- Nos, a legfontosabb, hogy van 8 olyan üzletkategória, melyek közül 3-at kiválaszthatunk, hogy ott az elkövetkező nagyjából fél évben sokat fogunk vásárolni. Vagy ha nem is sokat, de viszonylag rendszeresen. És ha ebben a 3 üzletkategóriában el tudunk költeni havi 200.000-et, akkor már meg is van a havi 8.000 Ft visszatérítésünk.

A 8 kategóriáról bővebben ITT írok, valamint a TRÜKKÖK részben találsz pár konkrét példát is.

erste-max-lakasfelujitas.JPGTegyük fel, hogy lakásfelújításba fogtunk. Ennek örömére máris tudom javasolni az OTTHON kategória kiválasztását, mert akkor pl. a bútorboltokban (RS) levő költések után 4%-ot fogunk visszakapni. De a lakástextil (DIEGO) és gyakorlatilag bármelyik lakberendezési áruház (IKEA, JYSK) is ide fog tartozni. Valószínűleg a BARKÁCSÁRUHÁZAKAT (OBI, PRAKTIKER, BAUHAUS) is sűrűn fogjuk látogatni, de akár még a kertészetekbe is beugorhatunk, ugyanez a kategória.

Ha új háztartási gépekre is szükségünk lesz, akkor az ELEKTRONIKAI ÁRUHÁZAKAT is érdemes kiválasztani (MEDIA MARKT, EURONICS), de az online vásárlások sincsenek kizárva a visszatérítésekből. Viszont a bank nem tudja garantálni, hogy ha pl. utánvéttel fizetünk, akkor a futárnál épp egy elektronikai kategóriakódú terminál lesz. Ugyanúgy, ha online fizetünk, és az adott webáruház sok mindent árul, akkor lehet, hogy pl. DIVAT kódot használnak (mert árulnak ruhát, cipőt, táskát is), nem elektronikát. Szóval ez necces lehet, én nem rizikóznám be a dolgot, főleg nem egy nagy értékű cuccnál, amivel a 200.000-es költést céloztuk meg a 4% miatt. Ilyen esetben lehet, hogy még a vásárlás előtt felvenném a kapcsolatot az adott bolttal, és megkérdezném, hogy milyen MCC kód alatt futnak. Ez gyakorlatilag a fő tevékenységük kódja.

Minden hely, akinél van kártyás fizetési lehetőség, megadott egy MCC kódot, és az fog megjelenni minden, ott történt tranzakciónál. A bank csak ezt a kódot fogja nézni, nem pedig azt, hogy mit vettünk. Én így kapok 4% visszatérítést minden egyes grillcsirkére, amit a Shell kúton veszek, mert nekem a BENZINKÚT az egyik kiválasztott kategóriám :D Ha már itt járunk: 350 Ft-os benzin (sajnos megint folyamatosan emelkedik...) tankolása esetén a 4% kereken 14 Ft, tehát így jön ki, hogy bármelyik kútnál 14 Ft-tal olcsóbban tankolhatunk (valójában annyiért tankolunk, ami ki van írva, csak az utólagos visszatérítés miatt lesz ez majd utólag kevesebb).

erste-max-allatkert.JPGVan még 3 másik kategória: SZÉPSÉGÁPOLÁS-EGÉSZSÉG (drogériák, DM, ROSSMANN, patikák), SZÓRAKOZÁS (mozik, színházak, könyvesboltok, (gyors)éttermek, koncertek, Állatkert, Aquaworld stb.) és az UTAZÁS (autóbérlés, szállodák, repülők, utazási irodák, BKK, MÁV, VOLÁNBUSZ, taxik stb.)

Szóval az élelmiszeren kívül szinte minden kategória választható, de ahogy mondtam is, egyszerre csak három. Ha egyszer eldöntöttük, hogy mi legyen, akkor az marad a következő fél évben (180 nap). Utána a netbankunkon keresztül változtathatunk rajta. Érdemes is, ha pl. lecsengett a lakásprojekt, akkor a költési szokásainknak megfelelően esetleg az utazás-szórakozás-divat vagy az egészség-szépség kategóriára átnyergelni.

Persze az autóval közlekedők örök Jolly Jokere a benzinkút, de ott csak havi 30.000 Ft költésig kapunk 4%-ot, azaz összesen 1.200 Ft-ot spórolhatunk meg így havonta. Minden további tankolás után már csak 1%-ot ír nekünk jóvá a bank.

Ha már itt járunk: ha nem az általunk kiválasztott 3 kedvenc kategóriánkban vásárolunk, hanem mondjuk tartunk egy nagybevásárlást az Auchanban, akkor is fogunk kapni 1%-ot azért, mert egyáltalán használtuk a kártyát. Ha az adott hónapban amúgy sem jönne össze a 200.000 Ft költés a 4%-os helyeken, akkor érdemes a többi, amúgy is esedékes költéseinket is a MAX kártyánkkal fizetni, mert az 1% is több, mint a semmi. Ha mondjuk 60.000 Ft-ot elköltünk így, akkor arra is kapunk 600 Ft-ot, ami ugyan nem sok, de legalább már megvan a kártyánk havi fenntartási díja (ami most ugye 590 Ft, ha az SMS szolgáltatást nem számoljuk).

Még egy fontos dolog: külföldön is ugyanezek a feltételek érvényesek, tehát ha egy hamburgi IKEA-ba megyünk be (OTTHON kategória), ha egy teneriffei kúton tankolunk (BENZINKÚT), ha egy dubaji étteremben étkezünk (SZÓRAKOZÁS)... - ha az adott hely kategóriája egyike a három kedvencünknek, megkapjuk utána a 4% visszatérítést. Ha nem volt a kedvenceink között, akkor 1% még mindig jár utána.

És ami szintén nem elhanyagolható szempont: a MAX kártyával való költésünket minden esetben KÖZÉPÁRFOLYAMON számolja el a bank! ;)

A következő rész végefelé kicsit jobban részletezem, hogy mennyit hozhatunk ki a MAX kártyánkból az első és az azt követő években, olvass tovább!

 

9) akár 45 napon át kamatmentesen használható a bank pénze - ez meghosszabbítható akár 2020. januárig!

erste-max-45-nap.JPGAz eredeti 45 nap most csak a kialakult gazdasági helyzet miatt meghosszabbítható 2021. január 10-ig, hogy a bank ezzel is mentőövet tudjon dobni a nehéz helyzetbe került családoknak (de az SMS-ben szereplő minimum fizetendő összeget ilyenkor is mindig, minden hónapban be kell fizetni!). Miről van szó?

Tisztázzunk valamit: alapvetően a bankok a kamatokból (is) élnek, tehát azt jegyezzük meg, hogy ha a fizetési határidőig nem töltjük vissza az SMS-ben szereplő összeget, akkor jönnek a kamatok. A hitelkártyahasználat buktatóiról ITT írtam, esetleg fusd át gyorsan (új ablakban nyílik meg, csak klikkelj rá, utána ugyanitt tudod folytatni az olvasást).

Tehát ha törik, ha szakad, vissza kell adni határidőig, amit az előző periódusban elköltöttünk. Ha visszafizettük, akkor nem számítanak fel kamatot, és ugyanúgy használhatjuk tovább a kártyát (sőt, folyamatosan használhatjuk, mindjárt kitérek erre is), azt majd a következő zárás után kell visszaadnunk.

Hogy jön ki ez az akár 45 nap? Tegyük fel, hogy január 10-én kapunk egy SMS-t, hogy fizessünk vissza 80.000 Ft-ot január 25-ig. Tehát van kb. 2 hetünk arra, hogy visszaadjuk a tartozásunkat, és akkor kamatmentes volt (a jelenlegi gazdasági helyzetben annyi könnyítést kaptunk, hogy elég minden hónapban a minimum visszafizetendő összeget visszaadni, a lényeg, hogy 2021. január 10-ig érkezzen be a teljes összeg, és akkor a vásárlásunk a teljes időszak alatt kamatmentes volt. Kérdés esetén keress nyugodtan, ez most egy speciális helyzet, alapból kamatot kell fizetnünk, ha az SMS-ben leírt összeget nem teljesen, csak részben fizetjük vissza).

Mikor vettük azt a mosógépet? December 11-én (decemberben is volt egy számlazárás, méghozzá december 10-én, de mi egy nappal utána vettük). Tehát a vásárlástól (dec. 11.) a januári számlazárásig (jan. 10.)  eltelt majdnem egy hónap (kb. 30 nap), és onnan még két hetünk (15 nap) van visszafizetni.

Meddig kell visszafizetni? Január 25-ig. Tehát december 11. (vásárlás napja) és január 25. (visszafizetés napja) között gyakorlatilag 45 napig kamatmentesen használtuk a bank pénzét.

erste-max-tajekoztato-sms.JPGUgyanakkor én azt mondom, hogy ez tök jó, fel lehet vele vágni, hogy 45 napig kamatmentesen használtuk a bank pénzét, de minek... A BUKTATÓK részben leírtam, hogy mihelyt megjött az SMS a teljes havi költésünkről, érdemes azonnal visszatölteni a teljes összeget (de a minimum fizetendőt mindenképp, hogy legalább a tetemes késedelmi díjat megússzuk), nehogy elfelejtsük, mert különben jönnek a kamatok. Egyszerűsítsünk, és mondjuk azt, hogy havi 3% kamat jön rá a 80.000-re, mert nem fizettük vissza időben a teljes összeget, azaz 30 naponta 2.400-zal drágul a mosógépünk (megint csak nagyságrendekről beszélünk, a bankok másképp kalkulálnak, de így egyszerűbb megérteni).

FIGYELEM! A reklámban, mely szerint "akár 45 napon át kamatmentesen használható a bank pénze", megint elhangzott a bűvös szó: AKÁR! Ez azt jelenti, hogy nem garantált, hanem lehetséges. Hogy elérhető. De ez nem jelenti azt, hogy el is fogjuk érni, csupán elméletileg benne van a pakliban. Ez az ideális eset. Épp az imént láttuk a mosógép esetében, hogy ez megvalósítható lenne, de szerintem ha január 11-én szépen visszatöltjük a kártyára a felhasznált 80.000 Ft-os összeget, akkor is pont ugyanolyan elégedettek leszünk. Átlagemberként valószínűleg nem zsonglőrködünk máshol, hogy az a két hét sokat számítana bizonyos hozamok tekintetében, szóval ne kockáztassunk, és az SMS érkezését követően a lehető leghamarabb utaljuk át vagy bankfiókban fizessük be a felhasznált összeget.

Mi van akkor, ha december 9-én vettük a mosógépet?

erste-max-mosogep.JPGHa lekönyvelődik a tétel, akkor december 10-én már jön is róla az SMS, hogy fizessük vissza a 80.000 Ft-ot kb. december 27-ig (a karácsonyi munkaszüneti napok miatt lehetnek kavarodások a dátumokkal, a hétvégékkel stb.). Mit teszünk ilyenkor? December 11-én szépen visszafizetjük az összeget. Hány napig használtuk kamatmentesen a bank pénzét? Kettő (2). Ha már 10-én visszafizetjük a tartozást, mihelyt megjött az SMS, akkor egy (1). És akkor mi van?

Nem az a cél, hogy minél tovább használjuk kamatmentesen a pénzt, hanem hogy annyi visszatérítést kapjunk a vásárlásaink után, amennyi csak lehetséges. Ugye arról van szó, hogy fejben a SAJÁT pénzünket költjük, azaz hiába a MAX kártyával fizetünk, vagy otthon, vagy a folyószámlánkon tutira megvan rá a fedezet!!!!

Ugyanakkor van rá esély, hogy a kártyás vásárlás nem könyvelődik le 1-2 nap alatt, lehet akár 3-4 nap is, vagy akár egy hét. Nekünk ezzel nem kell foglalkozni, mert ez a bank dolga. Nekünk egyetlen teendőnk van csak: ami az SMS-ben szerepel, azt forintra pontosan fizessük vissza még a határidőn belül. Nem kell okosabbnak lennünk a banknál: amennyit ők írnak, annyit kell.

Ha nem könyvelődött le a december 9-én vásárolt mosógép, akkor nem lesz benne az SMS-ben, tehát december 27-ig nem kell visszafizetnünk. A következő időszakban kerül csak lekönyvelésre, tehát a január 10-i SMS-ben lesz benne, azaz legkésőbb január 25-ig kell majd visszafizetnünk.

Lehet, hogy december 5-én vettük, de valamilyen oknál fogva mégsem könyvelődik le december 10-ig. Tehát ugyanúgy csak január 25-ig kell visszafizetnünk. Hány napig használhatnánk kamatmentesen a bank pénzét? Közel 50!!! Megtesszük? NEM!!!! Január 11-én szépen befizetjük a 80.000 Ft-ot a kártyánkra és kész.

Nem hízlaljuk az egónkat, hogy milyen ügyesek vagyunk, mert ha valami közbejön január 25-én, és mégsem fizetjük vissza a 80.000-et, akkor indul a kamat. Mikortól számítva? Ugye?! Olyan rég vettük azt a mosógépet, hogy már rég el is felejtettük! A kamat viszont a vásárlás/lekönyvelés pillanatától ketyeg. Lehet, hogy december 11-én könyvelték le a december 5-én vásárolt mosógépet, tehát most, január 25-én már másfél hónapja ketyeg rajta a kamat, ha kicsúszunk a határidőből!!!

3% kamat egy hónapra az másfél hónapra már 4,5%, szóval adjuk hozzá 80.000-nek a 4,5%-át, 3.600 Ft-ot plusz a késedelmi díjat (kb. 6.000 Ft), tehát már most 89.600 Ft a 80.000 Ft helyett, csak azért, mert szórakozni akartunk a határidővel... Nem éri meg. Tuti közbejön aznap valami, és mire észbe kapunk, már január 26-a van, és akkor buktuk. (ez megint csak egy nagyjábóli számítás volt a könnyebb érthetőség kedvéért).

erste-max-mosogep1.JPGViszont ha a MAX kártya igénylésekor kiválasztottuk az ELEKTRONIKAI ÁRUHÁZAK kategóriát, akkor 200.000 Ft költésig 4% visszatérítésre vagyunk jogosultak. Tegyük fel, hogy csak ez az egyetlen vásárlásunk volt a hónapban, tehát a 80.000 Ft 4%-át jóvá fogják nekünk írni Erste Forintok formájában. Ez 3.200 Ft. Tehát valójában mennyibe is került a mosógépünk? 76.800 Ft-ba. Csak azért, mert a MAX kártyával fizettünk, nem valamelyik másik kártyánkkal.

Mennyi volt a havidíjunk? 590 Ft. Én mindenképpen javaslom az SMS szolgáltatást is (530 Ft), de ezt mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy szeretné-e vagy sem. Tegyük fel, hogy ez is van, akkor havonta 1.120 Ft a kártya fenntartása. Még így is 2.080 Ft pluszban vagyunk az adott hónapban. Ha minden hónapban csak ennyire tudnánk kihasználni, akkor is 24.960 Ft-ot keresnénk vele. Ha az SMS díjat nem fizetjük, akkor az még 6.360 Ft megtakarítás, szóval már 31.320 Ft pluszban vagyunk éves szinten. És ez csak egy havi 80.000 Ft-os költés volt egy olyan helyen, ahol 4%-ot visszaad nekünk a bank.

Mennyi a maximum limit? 200.000 Ft. Tehát havonta akár 200.000 Ft után kaphatunk 4%-okat, az 8.000 Ft. Vonjuk le az 1.120 Ft fenntartási díjat, marad 6.880 nyereség havonta. Ez éves szinten 82.560. Ha nincs SMS szolgáltatás, akkor 6.360 Ft-tal több, azaz 88.920 Ft. Vegyük hozzá, hogy a kártya aktiválásakor kaptunk még 5.000 Ft csatlakozási bónuszt, az összesen 93.920 Ft tiszta nyereség, melyet az első évben ajándékba visszakaphatunk a saját vásárlásaink után, amiket így is, úgy is megvettünk volna.

Én mondjuk nem spórolnék az SMS értesítések havidíján, meg a csatlakozási bónusz szinte teljesen fedezi is, szóval teljes biztonság mellett 87.560 Ft adómentes nyereségről beszélünk az első évben. Ezt az összeget kedvünk szerint levásárolhatjuk a 8 kategória valamelyikében. Nem évül el, akár évekig gyűjtögethetjük!

A teljességhez hozzátartozik, hogy a második évtől bejön az éves kártyadíj, ami jelenleg 6.490 Ft, és már nem lesz csatlakozási bónusz sem. Feltételezve, hogy a havidíjak nem változnak, nézzük meg, mire számíthatunk.

Ideális eset: 8.000 Ft havi visszatérítés, x12 = 96.000 Ft
- 6.490 Ft az éves kártyadíj, marad 89.510 Ft
- 7.080 (590 Ft havidíj x 12), marad 82.430 Ft
- 6.360 (530 Ft SMS-díj x 12), 76.070 Ft 

erste-max-union.JPGTehát annak függvényében, hogy a második évben van-e SMS-szolgáltatásunk vagy sem, nagyságrendileg 82.000 vagy 76.000 Ft-ot kaphatunk vissza a vásárlásaink után. Azért ez nem rossz, ha azt is hozzátesszük, hogy a folyószámlánkon levő pénz végig biztonságban volt, és volt még egy egész világra kiterjedő Union Standard utasbiztosításunk is teljesen ingyen. Ha további részletek is érdekelnek a biztosítással kapcsolatban, EBBEN a táblázatban minden lényeges információt megtalálsz. A konkrét térítési összegeket ITT tudod megnézni a 8. oldalon.

Belegondoltál már abba, hogy a mai bizonytalan gazdasági viszonyok között mekkora befektetés hozna Neked éves szinten 76.000 vagy 82.000 Ft hozamot?

A MAX kártyához viszont nem kell saját tőke, nincs benne rizikó, nem függ az inflációtól, a részvények ingadozásától, és bármilyen válsághelyzet is következne be, egy fillért sem veszíthetsz. Semmi más dolgod nincs, mint

1) ügyesen kiválasztani a 3 kedvenc kategóriát (nyugodtan kérj segítséget!!!)
2) használni a kártyát ott, ahol amúgy is vásárolnál, és
3) időben visszafizetni az SMS-ben látott teljes összeget.
Ez tényleg nem bonyolult, bárki képes lehet rá.

Már most gondolkodj el azon, hogy Te kinek ajánlanád ezt a kártyát az ismerősi körödben. Én az összes barátomnak szóltam, nehogy kimaradjanak ebből a lehetőségből. Nem ritka, hogy egy családban több embernek is van kártyája, erről a TRÜKKÖK részben olvashatsz bővebben.

 

10) máshol levő hitelkártyatartozás kiváltása egy összegben, sokkal kedvezőbb kamattal

erste-max-mastercard.JPGEz egy olyan lehetőség, mellyel csak és kizárólag mobilbankáron keresztül, a MAX kártya igénylésével egyidőben élhetsz. Ez azt jelenti, hogy amikor kitöltitek az igénylőlapot, kérsz hozzá egy olyan lehetőséget, hogy ha máshol már felhalmoztál egy csomó hitelkártyatartozást, és folyamatosan csak próbálod utolérni magad, tömögetni a lyukakat, akkor azt most egy összegben vissza tudd fizetni.

Technikailag ez azt fogja jelenteni, hogy azt a másik banknál levő kártyát szépen visszatöltöd a teljes összeggel és azonnal meg is szünteted. Ne feledd, azt közel 40% THM-mel törlesztgeted, és ki tudja, esetleg milyen egyéb büntetéseket is kaptál már rá. Helyette lesz egy másik kártyád, ez lesz az ERSTE MAX, amit ugyanúgy használhatsz, mint bárki más, plusz a korábbi kártya kinullázására kapott összeget szépen, egyenlő havi részletekben, csupán kb. feleakkora THM-mel törlesztgetheted vissza. Így nem lesz zűrzavar se a fejedben, se a pénzügyeidet illetően. Természetesen ehhez mindenképp kelleni fog egy állandó jövedelem, de attól, hogy rajta vagy a KHR listán ezzel a kártyás tartozásoddal, még nem dőlt össze a világ.

Lesz egy fix összeg, azzal már fogsz tudni kalkulálni, hogy mennyit is kell törlesztened havonta, és azt is fogod tudni, hogy ennek az egésznek mikor lesz már végre vége. Sokkal hamarabb ki fogsz tudni jutni ebből a csapdából, ráadásul innentől már kb. feleakkora THM-mel fizetgeted majd a tartozásod. Azért ez kicsit sem mindegy. Végre megkönnyebbülhetsz, mert megszabadulsz az állandó stressztől és idegességtől, hogy hónapról hónapra alig jutsz előbbre.

erste-max-master-visa.JPGTudom, milyen nyomasztó tud lenni, ha azt érzed, nincs kiút. A jó hír az, hogy van, és ERSTE MAX-nak hívják. Ha esetleg ilyen helyzetben vagy, azt javaslom, most azonnal küldj egy SMS-t, és visszahívlak, hogy megbeszéljük, hogyan lehetne mielőbb pontot tenni ennek a kilátástalan helyzetnek a végére.

Ígérni természetesen semmit nem tudok, de ha a KHR lista negatív oldalán való részvételedtől eltekintve jogosult vagy a kártyára, akkor mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy mielőbb meg is kapd. A bírálat optimális esetben csak pár napot vesz igénybe, de ha bonyolultabb az ügy, akár hetekig is elhúzódhat, Neked pedig minden egyes nap közel 40%-os THM-mel ketyeg. Szóval érdemes mielőbb belevágni, hogy minimalizáljuk a veszteségeidet.

 

ÖSSZEFOGLALÁS:

1) A bankok nem gonoszak. Vannak szabályaik, ez tény, de nem nehéz őket betartani.

2) Érteni kell, mi hogy működik, és ez a mi felelősségünk. Képezzük magunkat folyamatosan a témában.

3) Ha valamit kockázatosnak ítélünk, inkább ne menjünk bele! Mindegy, mivel kecsegtetnek, a saját pénzünkről és életünkről van szó! Nem minden a pénz - az egészségünk és az egész életünk, a házunk, a családunk is rámehet, ha felelőtlenül vagy rosszul döntünk!

4) Ne írjunk alá olyan szerződést, amit nem értünk.

5) Ne igényeljünk hitelkártyát, ha nem vagyunk tisztában azzal, hogy az nem a mi pénzünk - nekünk továbbra is csak annyink van, amennyi eddig volt.

6) A MAX hitelkártya egy lehetőség, hogy az összes többi előnyén túl könnyedén megspóroljunk vele pl. havi 5-6.000 Ft-ot, éves szinten akár 60-70.000 Ft-ot úgy, hogy csak azt veszünk vele, amit amúgy is megvettünk volna.

 

U.i.: Ez egy szubjektív blog saját élményekkel, saját tapasztalatokkal, tanácsokkal, ötletekkel, javaslatokkal és értelmezésekkel, vagyis nem a bank hivatalos álláspontját tükrözi. A MAX kártyáról minden hivatalos infót megtalálsz itt: 

https://www.erstebank.hu/hu/ebh-nyito/mindennapi-penzugyek/hitelkartyak/erste-max-hitelkartya

 

Itt van a hivatalos, 16 oldalas, komplett tájékoztató a MAX kártyával és annak működésével kapcsolatban:

https://www.erstebank.hu/content/dam/hu/ebh/www_erstebank_hu/Maganszemelyek/midennapipenzugyek/hitelkartyak/erste-max/Erste_Max_Reszveteli_feltetelek.pdf

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maxkartya.blog.hu/api/trackback/id/tr8115977022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása